Andaluusia, Rooma, Jeruusalemm! Millal Tallinnat nõutakse?

Ali Al-Faqir, endine Jordaania Islami Religiooniasjade minister on teatanud, et Hispaania ja Rooma tuleb tagasi vallutada kuna tegemist on kunagiste Islamimaadega!
See kunagine Ali Al-Faqir’i Al Aqsa TV-s antud intervjuu on taas aktuaalseks muutunud ning tuletab meelde, mis on äärmuslike islamikandjate taotlused. Samasse kategooriasse liigitub ka loosung “jõest mereni”, mis on laialt levinud terroriorganisatsiooni Hamasi ning selle toetajate hulgas. Hiljuti kõlas see loosung ka valjuhäälselt Tallinnas Vabaduse väljakul toimunud meeleavaldusel, mis toetas Gaza araablasi Iisrael-Hamasi sõjas, mis sai alguse  massiivsest Hamasi raketirünnakust Iisraeli asulate pihta.  

“Peame kuulutama, et Palestiina Jordani jõest Vahemereni on islamimaa ning Hispaania ja Andaluusia on samuti islamimaa.” Need on Jordaania endise ministri Ali Al-Faqiri sõnad kõnes, milles ta väidab, et Hispaania peab saama taas islami võimu alla. Lisaks on sõnavõtt põimitud erinevate terroristlike üleskutsega. Nõutakse moslemitele ülestõusu Iisraeli ja juutide vastu erinevates Euroopa ja Ameerika linnades.

“Vaenlaste poolt okupeeritud islamimaad , mis saavad jälle islamiusulisteks . Me kuulutame, et me vallutame, nagu me juba vallutasime kunagi Konstantinoopoli, nii see vallutatakse uuesti. See on see, mida Allah tahab.” Nii kuulutati Ali Al-Faqir’i videos, mis on taas  sotsiaalvõrgustikes ringlusesse paisatud ja mis langeb kokku tänaste Iisraeli riigi ja lääne kultuuri hävitamise kohta kõlavate sõnavõttudega.

“Me kontrollime maailma, nagu ütles prohvet Muhammed. Me seisame silmitsi rindega, mis on laiem ja tugevam. See algab Palestiinas, Iraagis, Afganistanis, Tšetšeenias. See, mis on alustatud, saab lõpule viidud ning see ei peatu. “Sionistlikule entiteedile saabub lõpp,” selgitas Ali Al-Faqir Iisraeli-vastases videos sõnadega, mis meenutasid terrorirühmituse Hamas või Iraani juhtide kuulutusi, kes tahavad Iisraeli hävitada.

Viimase kuu jooksul on maailmas tehtud erinevaid üleskutseid rünnata juudi ja Iisraeli kogukondi sünagoogides , kodudes ja ettevõtetes. Rünnakutest võib välja tuua nt Michiganis Detroidis asuva sünagoogi president Samntha Woll’i mõrv ja mõni aeg tagasi toimunud sündmus, mille käigus rünnati Dagestani lennujaama. 

Lisaks sellele, et Hispaania peaks taas olema islamimaa, torkab silma ka nö. ajaloolise Palestiina mainimine , mis peab kulgema “Jordaania jõest Vahemereni”, mis tähendab sisuliselt riigi kaardilt kustutamist. See loosung ongi see, mille puhul proovitakse tihti musta valgeks rääkida ja luua häguseid ja segaseid seletusi nagu oleks tegemist läbi allteksti mingi humaanse taotlusega.

Kuigi Tallinna meeleavalduse korraldjail oli eelnevalt teada, et see loosung ei ole oodatud Vabaduse väljakul, oli siiski hulgaliselt vastava tekstiga plakateid ette valmistatud ning kohale toodud. Sellised Al Faqir’i poolt välja toodud terroriorganisatsioon Hamasi vallutuslikud üleskutsed, Palestiina lipud Vabadusristi kõrval, moslemite valjuhäälne ühispalve ja agressiivsed massihüüded Eesti vabaduse sümboli all on kõike muud kui austus kohaliku kultuuri vastu. Üritus oli välja kuulutatud kui vaikiv meeleavaldus ja sellise nime all oli ta ka ametlikult registeeritud. Tulemuseks oli avalik sõnamurdmine. Siit võiks välja lugeda, et  islamiusuline ei pea lepingust kinni pidama, kui lepingupartneriks on nende jaoks väärusuline ehk Kafir.

Seda kõike kinnitas ka meeleavalduse eeskõneleja Kristi Ockba sõnavõtt, kus ta mainis ära, et üritus oli küll välja kuulutatud vaikivana, aga selline see plaan siiski ei olnud tegelikult. Lisaks luabati, et see meeleavaldus on alles algus ning selliste väljaastumistega kavatsetakse agressiivselt jätkata. Selles retoorikas saab selged paralleelid tuua eelnevalt jutuks olnud Ali Al Faqir’i jutuga.

ISLAM.EE toimetus

Post Author: ajakiri