Jaak Madison migratsioonikriisi probleemidest Süüria naaberriikides

Teisipäeval 26.06  oli Euroopa Nõukogu Parlamentaarse Assamblee päevakorras raport migratsioonikriisi probleemidest Süüria naaberriikides. Oma kõnes rõhutas Riigikogu liige Jaak Madison, et tõelised põgenikud asuvadki pagulaslaagrites ja Euroopasse tulijatest enamus on majandusmigrandid.

“Suur tänu raportöörile väga hea ja põhjaliku ülevaate eest olukorrast, mis on Süüria naaberriikides. Olen ka ise külastanud 2015. aasta septembris Jordaanias Zaatari põgenikelaagrit ja see kinnitas mulle, et tegelikult on vaja suunata meie tähelepanu just Lähis-Ida riikidele, kes on vastu võtnud miljoneid põgenikke. Inimesi, kes on päriselt põgenikud. Kohtusin ise inimestega, kelle unistus ei olnud tulla Euroopasse, vaid võimalikult kiiresti saada tagasi koju Süüriasse. Kuid selle asemel, et aidata tõelisi põgenikke Süüria naaberriikides, teostas Euroopa Liit Saksamaa juhtimisel avatud uste poliitikat. Ja tahab siiani teostada, kuid nüüd on lõpuks tekkimas aina suurem vastasseis sellisele läbikukkunud migratsioonipoliitikale. Selle läbikukkunud poliitika tulemusel oleme kulutanud miljardeid eurosid ning tulemuseks on see, et Euroopasse tulnute seas on tegelikult enamus majandusmigrandid.
Näiteks 2016. aastal kulutas Saksamaa üle migratsiooni probleemidele üle 21 miljardi euro, Itaalia aga 2017. aastal 4,2 miljardit eurot. Need on vaid väikesed faktid suurest pildist, mis peaks kõigile aimu andma, kui palju me oleme raha raisanud. Selle asemel, et see raha suunata abivajajatele ning samal ajal hoida meie välispiirid kontrolli all. Siis me ei räägiks poliitilisest ebastabiilsusest paljudes riikides, me ei räägiks kasvavast kuritegevusest, me ei räägiks kultuurikonfliktidest, me ei räägiks terrorismi aina suuremast ohust.

See raport on heaks tõestuseks, et sõjapõgenikud on tegelikult suuremas osas Süüria naaberriikides ja meie ülesanne peaks olema just nende abistamine. Raha ei tohiks olla ju probleem, kuna seda on juba liiga palju raisatud kontrollimatule immigratsioonile Euroopasse ning kui see lõpetada, siis saab Saksamaa need miljardid eurod suunata tõelistele põgenikele.

Lõpetuseks ma tahan tunnustada uut Itaalia valitsust, kes võttis julguse ja astus välja illegaalse immigratsiooni peatamiseks. Lisaks sellele on suure panuse selleks andnud Ungari koos oma liitlastega. Euroopa riigid peavad võtma julguse, et sulgeda oma piirid ja täita oma kohustust, milleks on Euroopa Liidu, NATO ja Schengeni viisaruumi välispiiride kaitse. Siis saame ka suunata otsest abi põgenikele riikides nagu Jordaania, Liibanon, Iraak ja teised.”

Post Author: Eesti Lähis-Ida ja Islamiuuringute Keskus

Eesti Lähis-Ida ja Islamiuuringute Keskus on loodud täitmaks Eestis akadeemilist kohta oma kvalitatiivse, teadust arendava ja populariseeriva tegevusega islami uuringutes, mis on Eesti ülikoolides seni olnud esindatud väga tagasihoidlikul tasemel.